Pentuinfo

Sekä kasvattajan luona että sijoituskodeissa syntyvät Vulpes-somalipennut kasvavat normaalin arjen keskellä, tottuen kaikenlaisiin kodin ääniin ja askareisiin. Kasvattajan luona syntyvät pennut tottuvat lisäksi myös koiriin, tästä sosiaalistamisesta huolen pitävät kaksi paimensukuista suomenlapinkoiraa ja yksi lapinporokoira.

Ensimmäiset viikot rauhoitetaan emolle ja pennuille, emmekä vielä silloin ota pentukatselijoita vastaan, mutta n. 4 viikon iästä lähtien vierailijat ovat tervetulleita ja pennut saavatkin paljon kokemuksia erilaisista silittelijöistä ja leikittäjistä ennen luovutusta. Muut kissat (ja koirat) pääsevät tekemään pentujen kanssa tuttavuutta, kun emo sen sallii. Pikkuhiljaa pentujen reviiri laajenee pentulaatikosta ensin yhteen huoneeseen ja lopulta koko asuntoon.

Pentuja totutetaan käsittelyyn, kynsien leikkuuseen, näyttelyasentoon, autoiluun ja niiden kanssa seurustellaan ja leikitään paljon. Pennut syövät monipuolisesti erilaisia ruokia, tottuen pienestä pitäen niin raakaruokaan, märkäruokaan kuin kuivaruokaan, useampaan eri merkkiin. Kiinteään totuttelu alkaa n. 3-4 viikon ikäisenä ja ensimmäisenä ruokana pennut saavat jauhelihamössöä, joka onkin tunnetusti pentujen suurta herkkua. Pikkuhiljaa ruokavaliota laajennetaan erilaisiin lihoihin ja teollisiin ruokiin.​ Pennut madotetaan vähintään kolme kertaa ja rokotetaan kaksi kertaa ennen luovutusta.

Pennuilla ei ole näyttelypakkoa, mutta olen tietenkin iloinen mikäli kasvattini kanssa käydään näyttelyssä pyörähtämässä edes kerran. Pentuja ei hinnoitella näyttely- ja lemmikkitason mukaan, sillä rodussa harvemmin esiintyy mitään näyttelyitä epääviä virheitä. Jos etsii nimenomaan näyttelykissaa, pyrin valitsemaan yhdessä ostajan kanssa näyttelyitä ajatellen lupaavan pennun, mutta näyttelymenestystä en tietenkään voi taata.

En varaa pentuja pelkän sähköpostitiedustelun perusteella, vaan haluan tavata pennunostajat henkilökohtaisesti. Pennusta otetaan varausmaksu, joka vähennetään myyntihinnasta.  Yhteyttä voi ottaa jo ennen pentujen syntymää, näin ehditään tutustua puolin ja toisin.

Toivon kuulevani kasvateistani kuulumisia jatkossakin, ja kuvia saa aina lähettää. Jokaiselle pentueelle perustetaan oma WhatsApp-ryhmä, jossa pennunostajat voivat tutustua myös toisiinsa ja voivat seurata oman kissan sisarusten kasvua ja kuulumisia myös jatkossa, kun pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Ryhmä toimii myös hyvänä vertaistukena ja meillä onkin ollut kiva ryhmähenki, kiitos ihanien kasvatinomistajien ja sijoituskotien.

Mikäli Vulpes-somalikissa kiinnostaa ja haluat mukaan meidän mukavaan Vulpes-somppuperheeseen, ota yhteyttä.